...a nebude tomu psovi v kufru horko?

 

Existuje několik otázek, které se při vybírání klece opakují stále dokola. Jedna z nich je právě na téma teplota v kufru auta a jak ochladit psa v kufru při jízdě.

Nutno říct, že tato otázka je velmi oprávněná a jsme za ni rádi, protože tisk nás neustále bombarduje zprávami, jak někdo nechal psa na sluníčku v autě a Vy si určitě říkáte, jak je možné, že to někdo může udělat? Vždyť se opakuje stále dokola, že i pár minut v zavřeném autě je životu nebezpečné.

 

 

IMG_0154-Edit-1

 

 

 

Je tedy nutné hned na začátku zmínit, že psa v zavřeném autě nenecháváme nikdy, zejména když začne svítit sluníčko a vzrostou teploty. Ale o tom se teď bavit nechceme, my si něco řekneme o teplotě v kufru auta při jízdě.

 

Je tomu skutečně tak, že kufr je nejproblematičtější místo v autě pro chlazení. Většina roku bývá u nás, co se cestování v kufru týče, přívětivá, ale když přijde léto, nastává problém. Někteří výrobci aut už nad tímto tématem také začali přemýšlet a v nových modelech už občas najdete výduch klimatizace také v kufru. V tomto případě máte vyhráno a nemusíte nic řešit.

Ale co si budeme povídat, drtivá většina zákazníků toto nemá a velmi často se stává, že není výduch klimatizace ani u zadních sedadel, pouze vepředu. Jak se tedy na jízdu v autě s pejskem připravit?

 

  1. Základní a zásadní bod. Vybírejte vzdušné klece. Nevolte do kufru boxy s plnými stěnami, jako jsou například plastové přepravky, hliníkové boxy, které mají stěny z dřevotřísky apod. a to teď ani nemluvíme o tom, že tyto boxy nejsou bezpečné. Věřte, že i kennelka, která má všechny stěny síťované, brání přívodu vzduchu. Zkuste si někdy v teplém počasí spát např. pod moskytiérou, uvidíte, že Vám bude horko. Naše klece MiMSafe jsou dělány tak, aby byly vzdušné ze všech stran, výrobce nad tím přemýšlel. Proto nemají plné stěny, i když zákazníci často argumentují, že pak mají chlupy v kufru. Chlupy v autě jsou malá daň za bezpečí a komfort Vašich pejsků.

        3G variocage single_L_door open_470X300mm_print

 

 

  1. Pokud víte, že budete muset někam jet, dejte si rezervu, přijďte k autu o 10 minut dříve, nastartujte a pusťte klimatizaci naplno, ať se vůz ochladí. Pokud jsou teploty ještě přívětivé, stačí otevřít všechny dveře a kufr a auto jednoduše vyvětrat.

  2. Odstraňte roletku v kufru. Majitelé klecí už roletku většinou vůbec nevozí, protože by se společně s ní klec nevešla, ale pokud máte menší plemena, pořád se s roletkou vejdete. Myslete ale na to, že i nezatažená roletka je pořád překážka v proudění vzduchu. Sice malá, ale my chceme maximalizovat přívod vzduchu do kufru.

  3. Vybavte se do auta teplou mikinou a klimatizaci pusťte na vyšší stupeň, výduchy nastavte směrem nahoru, vzduch nebude foukat přímo na Vás a bude podél stropu proudit až dozadu. Pokud víte, že Vaše klimatizace není výkonná, zvažte pootevřená zadní okénka.

  4. Zkuste během cesty na chvilku zastavit a rychle si vlézt si do kufru. Jaká je tam teplota? Pokud usoudíte, že je tam chládek, je to v pořádku. Ale pokud si řeknete, že je to snesitelné, tak věřte, že pro Vašeho pejska to snesitelné není, snášejí teploty hůř.

  5. Náš tip. Pořiďte si větrák do kufru. Takových větráků existuje celá řada, některé se dají připevnit přímo na klec. My zde doporučíme jeden konkrétní, o kterém nám říkalo už více našich zákazníků, a vzhledem k počtu pochvalných recenzí, je zřejmě rozšířený (nejedná se o placenou reklamu).




    vetrak1vetrak2

 

 

Tento akumulátorový ventilátor Ryobi R18F-0 je bezdrátový, přenosný a nabízí četné možnosti uchycení. Je velmi výkonný s osmistupňovým  nastavením polohy. Co je ale hlavní, s baterií 5.0 Ah vydrží fungovat min. 10 hodin.

Myslíme si, že pořídit takový větrák je skoro nutnost a tato investice je malá daň za pohodlí vašich pejsků. Navíc pokud rádi kempujete, větrák můžete využít i jiným způsobe, třeba ve stanu.

 

 

vetrak3

 

 

Nezapomínejte s pejsky dělat často přestávky, nechat je odpočinout ve stínu a samozřejmě nabízet spoustu čerstvé vody.

Zpět do obchodu