Skutečné nehody: Díl 4. Hořící auto.

Začneme zostra a pro lepší nastínění situace si rovnou na úvod dáme video natočeno bezprostředně po nehodě.

 

 

 

 

Námět na tento článek k nám spadl z čistého nebe. Tato autonehoda se totiž stala teprve před pár týdny a dokonce u nás v České republice. Jsme moc rádi, že se na nás zákaznice znovu obrátila a dokonce se podělila i o fotky a informace, ačkoliv to pro ni byl velmi traumatický zážitek. Je to první autonehoda v takovém rozsahu, kterou se nám podařilo zdokumentovat přímo u nás a ne zprostředkovaně přes výrobce.

 

Paní jela sama se svým borderákem Rockym v osmimístném voze Toyota Previa. Byla už unavená, ale potřebovala se dostat domů. Tohoto rozhodnutí teď velmi lituje, ale může se to stát každému z nás. Kromě naší klece VarioCage Double vezla také klasickou drátěnou výstavní klec, která byla naštěstí prázdná.

Během jízdy ji únava přemohla a na sekundu usnula. Bohužel v této sekundě projela zatáčku rovně, prorazila svodidla, vozidlo sjelo ze svahu a narazilo do stromu. Při nárazu se olej dostal k baterii a auto se okamžitě vznítilo a začalo hořet.

 

 

IMG_3410

 

 

I přesto, že auto hořelo, prokázala řidička velkou odvahu, dokázala se dostat z vozu ven a vyprostit pejska přes zadní okno. Dveře kufru se samozřejmě zasekly, ale dvířka od klece šla otevřít, takže ani nebylo potřeba použít nouzový východ. Každopádně kdyby se jednalo o klasické menší osobní auto, dvířka klece by neměla prostor na otevření a bylo by potřeba otevřít zadní nouzový východ.

 

Každopádně situace jako z akčního filmu tímto nekončila. Auto totiž bylo na plyn a vznikla panika z hrozícího výbuchu. Naštěstí vozidla na plyn jsou na tuto situaci připravena, mají pojistku a pokud se začne zvyšovat teplota, plyn se začne pomalu upouštět, aby nedošlo právě k výbuchu. Každopádně technik po nehodě potvrdil, že plynová láhev zůstala neporušená a požár vznikl z kontaktu oleje a baterie.

 

Jako zázrakem vyvázla řidička jen s menšími zraněními. Během vylézání z vozidla si navíc pořezala nohu. A pejsek Rocky? Zcela bez zranění! Paní s ním spěchala na veterinu a kontrolní dornovku, ale vše je naprosto v pořádku.

 

 

Návrh bez názvu(9)

 

 

 I když je auto "na maděru" všimněte si, jak dopadla VarioCage, která zůstala vcelku, a jak drátěná výstavní klec, která se kolem VarioCage doslova obmotala. Kdo by chtěl v takovéto kleci vézt svoje čtyřnohé miláčky?

Když zbystříte zrak, lze i vidět, jak skvěle zafungovaly deformační zóny klece. Klec se srazila na minimum, pohltila tím energii nárazu a boční tyče nejsou ani ohnuté, natož zlomené.

Zákaznice už zase jezdí bezpečně s novou klecí. A jak cestujete vy?

 

 IMG_3413

 

 

IMG_3414

 

 

IMG_3415

 

 

 

 

Zpět do obchodu