Co se stane s Vašim psem při autonehodě? Pusťte si názorné video.

Je to velmi choulostivé téma. Když se na toto téma někde rozhoří diskuze, většinou končí konstatováním, že je zbytečnost utrácet za předražené klece, protože "kdysi" se také přeci jezdilo se psem pod nohama a šlo to. Ano, jezdilo, a také se jezdilo s nepřipoutanými dětmi, které s oblibou řádily na zadních sedačkách. Děti už dnes bez výjimek jezdí připoutané v dětských autosedačkách, ale u psů se stále hledají výmluvy. Přitom letící pes při nárazu představuje velké riziko nejen pro něho samotného, ale pro celou posádku včetně našich připoutaných dětí. A jak se změnil za ty roky provoz na silnicích snad ani netřeba zmiňovat.

 

O našich crash-testech už jste se na našich stránkách mohli dočíst dost. Proto jsme moc rádi, že celosvětová organizace CPS (Center for Pet Safety) vytvořila zcela nezávislé crash testy, ve kterých testovala různé způsoby poutání domácích mazlíčků v autě. Moc nás potěšilo, že se mezi testované produkty dostala i naše klec. 

Zároveň zdůrazňujeme, že CPS je zcela nezávislá organizace, která využívá vědecká testování a poskytuje materiál pro tvorbu norem pro bezpečné cestování na pozemních komunikacích s domácími mazlíčky. Při tomto nárazovém testování nebyla použita žádná skutečná zvířata, avšak hmotnost figurín odpovídá realitě.

 

Sami se v tomto čtyřminutovém videu podívejte, jak toto testování dopadlo.

 

 

Zpět do obchodu